Spanske fristelser  – De Balariske øer

Du har måske hørt om dem, og måske ikke alligevel. De Baleariske Øer er en gruppe øer, store og små, beliggende i Middelhavet lige syd for den spanske kystlinje. Det er en provins, der hører til Spanien, hvor hovedstaden er Palma de Mallorca

Dette er det ideelle sted at nyde din næste sommerferie, især hvis du elsker den spanske kultur og dens utrolige køkken og solrige vejr. Desuden er det et fantastisk sted for dig der nyder at slappe af på de smukke strande, nyde solen, ellers bare vil nyde naturen.

 

Mallorca

Øen Mallorca er den største ø i gruppen af ​​Baleariske Øer. Navnet Mallorca betyder faktisk ”den større ø ”. Du finder en befolkning på omkring 850.000 mennesker, hvor 400.000 af disse bor i øens hovedstad Palma. Bortset fra de 850.000 mennesker, der bor på øen, så er der altid mange turister fra hele verden, der rejser til denne ø.

Her finder du charmerende gamle byer, du finder utrolige landskaber med oliventræer og citrontræer. Du finder forlystelsesparker og fantastiske strande, hvor du kan nyde det smukke Middelhavet. Du kan også overveje at besøge den smukke gotiske katedral Catedral de Santa Maria de Palma de Mallorca. Hvis du rejser til Mallorca så book overnatning i forvejen via Sommerferie.nu, der tilbyder mange skønne ferieboliger på Mallorca.

Hvis du rejser med børn, kan du nyde en af ​​øernes mange børnevenlige ressorts og besøge udflugtsmål som en børnezoo, safaripark og endda forlystelsesparker som Marineland, Aqualand El Arenal og Aqualand Magaluf.

 

Menorca

Da Mallorca betyder den større ø, betyder Menorca den mindre ø. Stadig har den en befolkning på ca. 100.000 mennesker og er den næststørste ø i Balearerne. Det er en ø, der er mindre besøgt af tursiter end Mallorca. Her nyder du natur, kultur og smuk spansk historie. For eksempel kan du besøge det beskyttede område kaldet Parc Natural S’Albufera d’es Grau, hvor du kan finde firben, ørne og skildpadder. Du kan også gå på lokale fiskemarkeder i Mahon eller nyde smukke strande som Cala Mitjana.

 

Formentera

Formentera er en endnu mindre ø med en befolkning på 12.000 mennesker. Det var engang ø for hippier fra 60’erne og 70’erne med nøgenstrande og med turister som Joni Mitchell og Bob Dylan. Det er et sted for fred og ro. Det er stille, og det er et sted, hvor du kan slappe helt af og bare nyde den fantastiske natur, øen har. At rejse her kræver en flyvning til øen Ibiza, hvor du tager en båd til Formentera. Tag dig tid til at nyde de smukke sandstrande, tag på en vandretur og nyd naturen og spis noget af øens utrolige lækre mad.

 

Ibiza

Du skal have hørt om Ibiza. Øen med intens fest. Det er den tredjestørste af øerne, og et sted, der byder tusinder af turister klar til at feste, har penge og nyder fantastiske begivenheder og smukke strande. Blandt andet kan du besøge Es Canar-markedet hver onsdag. Du kan besøge den smukke Santa Maria d’Eivissa kirke fra 1200. Du kan gå til hulerne Cova de Can Marca, eller du kan se på de utrolige klipper i Es Vedra. Ibiza er virkelig festens ø. Med intens fest har du brug for strande. Besøg Calana Benirras, Santa Eularia eller Platja de Ses Salines, når du har brug for en pause fra festen.