Caminoen, mere end blot en rejse! Det er også en personlig rejse

Vil du prøve en anderledes måde at rejse på, så kom afsted og oplev Caminoen. Camino er spansk og betyder sti eller vej og er en masse ruter i Europa, som alle fører til Santiago de Compostela i Galicien. Oprindelig var Caminoen en pilgrimsrute, som alle kristne skulle gennemføre og de forskellige ruter går således også fordi et hav af gamle smukke kirker.

I dag handler Caminoen, for mange, ikke om tro eller religion, men opfattes som en personlig rejse, hvor man har mulighed for at udvikle sig, masser af tid til at tænke over livet og hverdagen, samt måske at finde modet til at træffe store beslutninger om ønskede forandringer.

Den “unikke” og civiliserede vej

Jeg har selv haft fornøjelsen af at gå Caminoen op til flere gange. Det har været en helt fantastisk rejse og alle jeg kender, der har gået Caminoen beskriver det, som en unik rejse og vej! Noget af det der gør den så unik er det fantastiske fællesskab, som man oplever på ruten. Man bliver altid hilst af andre pilgrimme med et ”buen Camino” (god tur) og man oplever aldrig at være alene, heller ikke selvom man går Caminoen alene. Alle pilgrimme har oplevelsen af at være i samme båd og man hjælper altid hinanden – hvad end det handler om ”et hej”, hjælpe med at behandle vabler, vand, dele livshistorier, lytte eller blot gå sammen og nyde stilheden. Det er en alsidig rute der samle mange forskellige mennesker. Lige fra helt små børn til ældre, mennesker fra hele verdenen og med vidt forskellige baggrunde og livshistorier, men hvor alle oplever hinanden, som værende lige.

Alle kan gå Caminoen, der er nemlig rig mulighed for at opleve Caminoen og tilpasse ruten til eget niveau og lyst. Det er f.eks. muligt selv at vælge og fravælge enkelte ruter og etaper. På nogle etaper er terrænet meget svært at gå i og måske meget stejlt i disse tilfælde vil en alternativ rute ofte være skiltet. Ligeledes er der mulighed for at man kan få sendt sin bagage fra sted til sted så man ikke skal slæbe den selv. Jeg oplevede både familier med småbørn og barnevogn gå Caminoen og gik også nogle km med en ældre herrer på 86 år, fra England, som nød Caminoen selvom han var undervejs med stok – alt er muligt!

Caminoen byder ligeledes på en unik naturoplevelse og snor sammen igennem meget varieret terræn. Lige fra frodige blomsterenge, farverige skove, gamle charmerende europæiske byer med fascinerende gamle bygninger til golde bjergtoppe med den smukkeste udsigt.

Hvis du har du lyst til en anderledes rejse og opleve Caminoen og dens unikke sjæl, så læs mere på https://caminoking.dk/ Her finder du alt der er værd at vide inden afrejse, samt gode tips og råd til pakkeliste og hvordan du forbereder dig.