Lidt om Fernie (Canada)

I Europa klager vi næsten altid over manglende sne, mens man I Fernie gør lige det modsatte. Altså ofte klager over for meget sne. Ca. 10 meter gennemsnit pr. sæson bliver det til. Selvom Fernie umiddelbart virke mindre end de store steder I Europa, betyder områdets opbygning og de fantastiske muligheder for off-piste – at der muligt at køre flere kilometer på ski end de fleste andre steder i Europa.

Det er jo dejligt at der i Canada ikke mangler sne, men de sidste par sæsoner i Europa har jo godt nok lige præcis båret præg af manglen på det hvide guld. Derfor støtter vi her hos Adventure&Events op for en masse forskellige aktiviteter, der værner om vores miljø, klode og klima. Et af disse er det nyere, danske initiativ MiljøvenligPakning, som er startet af virksomhed Albe Emballage.

Der findes flere barer og pubber alle med deres eget autentiske særpræg. Fernie er ikke en party-town, men en ski-town. Men der er skibumser fra mange nationaliteter, som mødes på stamsteder rundt omkring i byen. Man lærer hurtigt de andre at kende, for alle de lokale går stort set med cowboy hat og skovmandsskjorter…

Det er med andre ord en meget autentisk oplevelse at være skibums i Fernie. Skibumserne er der for at stå på ski. Fernie er en gammel mineby, hvilket den stadig bærer præg af. Den er hyggelig, “Western” og dækket af sne… Hvis du tager af sted, ved du ligepræcis hvad vi mener. 🙂

Huset er beliggende i Fernie Town, B.C. Huset er i to etager med i alt 12 sovepladser opdelt i 6 værelser og har et stort køkken, stue, badeværelser, terrasse og garage. Udover standard køkkenudstyr er der opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler. Huset er nyrenoveret (se nederste billede).