Snowboard og ski for begyndere

snowboarder med fart på

Skiløb er lettere at lære, men sværere at mestre – mens snowboard er sværere at lære, men lettere at mestre. Dette er en fælles krav du vil høre i verden og mens forskellige mennesker kan tage til forskellige sportsgrene, er det generelt rigtigt.
Med skiløb, kan en nybegynder teknik opdeles i en modulær tilgang, men dens perfektion kræver, at du blive ekstremt teknisk. Med snowboard, det handler om at komme på dine kanter (både hæl og tå kanter) – det er den sværeste del, men når dette er opnået, har du grundlæggende teknik af sporten naglet – og kan nå et temmelig imponerende niveau temmelig hurtigt, især hvis du er fed. Er du mere til snowboard kan du med fordel læse mere om kun snowboard, på Adventure-Mag.dk her.

De første par dage

For den første dag eller to, skiløb er lettere at samle op end snowboarding. Dette er hovedsagelig fordi skiløb er mere intuitiv for begyndere end snowboarding. Skiløb er udført med en enkel, straight-on holdning; begynderen skiløber har total perifere syn og kan se præcis, hvor han eller hun vil, og alt, hvad der er foran, herunder andre mennesker og genstande. På den anden side, snowboarding stoffer er side-videre og så begynderen har mindre perifere syn, at se kun omkring 50% af, hvad der er foran, mens rejser ned ad pisterne. Dette kan også tage en lille smule tilvænning.
snowboard 2 stks

Efterfølgende

Når disse to (primært psykologiske) forhindringer er overvundet, bør nybegynder snowboardere kunne fremskridt relativt hurtigt i sporten. Fastgørelsen af fødderne til snowboard, akavet i starten, bliver en fordel – som skiløbere finder, at krydse deres ski kan blive et problem; holde skiene fra hinanden er en færdighed i sig selv. Begynder snowboardere, velsignet med en monoski, behøver ikke at bekymre dig om dette. Så når de har forstået det grundlæggende i at gøre et sving – drej skuldre, som forvandler hofter, som forvandler ankler og fødder, som slår snowboard – så kan de begynde at ramme de rigtige skråninger. Det næste skridt er at arbejde på bedre balance og øget hastighed.

Og stigende hastighed faktisk gør dreje endnu lettere på grund af at der er mindre kontakt mellem bunden af bestyrelsen og sneen, der falder modstand når man drejer.

For de fleste begyndere snowboardere, bør det grundlæggende i ridning ned og gøre simple vendinger kunne opnås inden for en uge eller to. Så Stigende hastighed, manøvrering sving og tage din ridning til det næste niveau på pisterne, i parken (og i backcountry), er hvad du vil tilbringe resten af din tid på at gøre!For skiløbere, men det hårde arbejde starter efter den ene eller to-dages bryllupsrejse periode, og det er sandsynligt, at tage meget længere tid, end det ville for snowboardere at opbygge, at grundlæggende niveau af dygtighed. Under to separate ski på to separate ben, først en fordel, begynder at blive et problem, fordi at flytte begge ben samtidig, i symmetri og harmoni, tager noget tid at opnå.

snowboarder med fart på
Begynder skiløbere vil starte med sneplov (aka pizza) – som får spidserne af skiene sammen, haler af ski fra hinanden – og lige ski (aka pommes frites) på en planteskole skråning at få begynderen bruges til at rejse lige ned skråninger ved høj hastighed. Det næste skridt er sneplov tur, som genindfører snowplough teknik til at få skiløbere at flytte en ski udad, så en tur kan være afsluttet i den modsatte retning.
I modsætning til den hurtige progression af snowboardere, i de fleste tilfælde begynder skiløbere klarer sig godt til fremskridt forbi plov sving ved udgangen af uge et. Men selvom progression er vanskeligere og teknisk, når skiløbere gør begynder at tage på blå og røde pister, de vil finde en sport, der fortsætter med at udfordre teknik og dygtighed. Og beherskelse, selvom svært, er meget givende på grund af problemer med at komme der.

Bjerge med sne

Form og kondition

Du skal være temmelig egnet til at være en god skiløber eller snowboarder. Men til at begynde med, skiløb er en smule mere krævende på benene og lår, mens snowboarding tendens til brug for mere core styrke, da overkroppen er mere involveret med drejning og balance. Se evt. dette klip om freestyle på DR. Her er nogle anbefalede øvelser hvis du laver det ene eller det andet – men det hjælper med at udvikle samlede fitness at gøre begge dele.

snowboarder flyver