La Marmotte, Frankrig

Dette løb i de Franske Alper er efterhånden ved at være blandt de mest populære og klassiske motionsløb i Frankrig.Løbet trækker ca. 4.500 deltagere. Der et start i Bourg d’Oisans, og det 174 km lange løb slutter på l’Alpe d’Huez. Løbet indgår i “Le Grand Trophee”, som er en række særdeles veltilrettelagte motionsløb, fordelt over det meste af Frankrig i perioden fra april til august. Fælles for alle løbene er, at der køres om henholdsvis guld, sølv og bronce-tider. Alder og køn indgår som en faktor i tidsberegningen. Der udleveres diplom ved løbets afslutning. 

Det er et meget hårdt en-etapes motionsløb med adskillige skrappe stigninger. Løbet er lagt over 5 af de højeste bjergtoppe i de franske alper. Glæd dig til de store udfordringer på de kendte Tour de France “knolde” som Col de la Croix de Fer`, 2.067 meter. Den 11,5 km lange stigning op til Col du Télégraphe huskes af mange, men opkørslen til Col du Galibier, som er Europas højeste bjergpas med stigninger på mellem 12 –15%, glemmes nu heller ikke lige med det samme! De 21 serpentinersving op mod toppen af l´Alpe d´Huez sætter punktum for 174 km og 5.000 højdemeter. Er du til ski og snowboarding, så læs mere i vores indlæg her.

Motionsløb i Frankrig er en del forskellige fra løb i Skandinavien. Der er 3 store startgrupper, men feltet bliver dog hurtigt delt. Du skal delvis selv finde vej efter pile, der er malet på vejen. Der er 3 depoter med forskelligt udvalg af mad, frugt, drikkevarer, info m.m. Der er begrænset cykelservice. Til gengæld er startgebyret lavt. Løbet køres hvert år i begyndelsen af juli måned.
Har du en aktiv familie, så tag dem med på turen.