Nyd at være skytte i det fri med luftgeværet

luftgevær

Der er ikke mange ting, som kan måle sig med at skyde med et luftgevær. Man kan se, hvordan jægere på tværs af kloden har brugt geværer i flere hundrede år. Man kan mærke magten, som man skal have respekt for. Når man skyder med et luftgevær, er det ikke legetøj. Derfor bør man selvfølgelig tænke meget over, hvad man vil med luftgeværet. Er det for at hygge sig med kammeraterne og skyde på måls efter tomme dåser, eller er det fordi man vil på jagt og fange vildt?

Forskellige typer af luftgeværer

Alt efter hvad man vil med luftgeværet, er der selvfølgelig også forskellige typer geværer. Generelt set, skal man være over 18 år for at bruge et luftgevær, og det må højest være af størrelsen 4,5 mm. Heldigvis er der masser af gode geværer af denne størrelse, som egner sig til både præcisions- og målskydning. Hvis man gerne vil have et luftgevær for at kunne tage på jagt, bør man se på mulighederne for at tage jagttegn og selvfølgelig for det område, man vil tage på eventyr i. Det er meget vigtigt, at der ikke er mennesker og andre dyr, så man ikke risikerer at skyde nogen. Hvis man er nybegynder, er det derfor essentielt at læse ordentligt op på det hele, både i forhold til valg af geværet og i forbindelse med, hvad for en type brug af geværet, man søger. Det er klart, at mange særlige typer geværer kræver mere, men de fleste luftgeværer kan i bund og grund let læres at bruge. Hvis man skyder præcisionsskydning, er det faktisk bedst med luftgeværerne, der højest er 4,5 mm. Det er et fint sted at starte, sådan at man kan finde ud af, om det virkelig er noget for en, om man kan lide det og måske vil tage et jagttegn eller lignende. Mulighederne er mange, og man kan som en udendørsperson synes, at der er noget helt særligt ved at komme ud i naturen og fange de forskellige dyr, man senere vil spise. Der er jo altså bare noget helt særligt, når noget er hjemmelavet – og måske endda hjemmefanget.

Vil du gerne have jagttegn?

Hvis du, som de fleste, der har prøvet det lidt, er blevet vild med at skyde med luftgevær, har du måske overvejet muligheden for at tage et jagttegn. Når du tager et jagttegn, er der mulighed for, at du kan komme ud at jage. Grunden til, at man skal have et jagttegn, er det faktum, at man bliver nødt til at sørge for sikkerheden – både for menneskene og dyrene. Det er vigtigt, at man husker sikkerheden og nødvendigheden heraf. Man vil ikke have, at dyret lider, eller at et andet menneske kommer til skade. Det giver derfor rigtig god mening, at man skal have et jagttegn. Jagttegnet koster et par tusind kroner, og man kan selv læse mere om det, hvis det har interesse. I virkeligheden er der, hvis man har lyst til at komme ud i naturen og tættere på de dyr vi lever af, slet ingen grund til ikke at tage jagttegnet og give det en chance. Som alt andet kræver det tålmodighed, men når først man er i gang og har forståelsen af, hvordan man jager og bruger forskellige typer luftgeværer, kan det virkelig være en fantastisk fritidsinteresse. Man oplever skovenes ro og dyrenes rutiner, man kommer tæt på det hele og realiserer i den vilde natur, hvordan hver en lyd betyder noget. Der er så mange timer, der kan forsvinde væk i jagten og det at skyde med luftgevær.