7 træningsøvelser, du kan lave på din ferie.

Hvis du skal afsted på ferie, men ikke vil komme bagud i din træning, får du her 7 øvelser du nemt kan lave på din ferie.

1)    Squat*

Squat er en øvelse du kan lave alle steder, da du ikke behøver redskaber eller vægte, da du kan bruge din egen kropsvægt.

 

Øvelsen udføres ved at bøje ned i knæene mens du holder en ret ryg, dette er med til at træne dine lår og balder.

 

2)  Burpees

Burpees er en helkrops øvelse, det er igen en øvelse, du kan lave uden ekstra vægt og det eneste redskab der måske ville være rart at bruge, er en form for træningsmåtte, da det godt kan være hårdt for knæene hvis du ikke har et blødt underlag.

 

Øvelsen laves ved at du starter i stående position og herfra skal du så ned og ramme med brystet i gulvet, så med et hop, op i en squat position og sidst fra squat op i et hop, til stående position igen.

 

3)  Push ups / bend over rows*

Push ups og bend over rows er en slags modsætninger, da den ene er primært skubbet der er det hårde og den anden er det trækket.

Push ups kan laves uden vægte, men ligesom burpees er en måtte rar at have.

 

Bend over rows er modsat mere nødvendigt med vægte for at give noget.

 

Push ups starter i en planke format med strakte arme, herfra bukker du armene til du rammer gulvet med brystet og så strækker du armene ud igen. Alt dette mens du holder en lige ryg.

 

Bend over rows starter i en smule foroverbøjet position, med armene strakt ud mod jorden (med vægte, vandflasker eller hvad du har) i hænderne. Herefter trækker du armene tilbage mod kroppen.

 

4)   Lunges*

Lunges er en anden ben øvelse. Den kan laves uden vægte og uden måtte og kan udføres alle steder.

 

Du går frem på et ben og bukker i knæet (ca. 90 grader) mens det andet ben bukker ned mod gulvet. Så skifter du bare mellem højre og venstre.

 

5)  Sjipning

Det at sjippe er en rigtig god øvelse, da du aktiverer meget af kroppen på en gang. Dog er det nødvendigt med et sjippetov for at kunne sjippe, men da dette er et meget lille og kompakt redskab, kan de fleste finde plads til det i deres taske.

 

Sjipning kan foregå på mange forskellige måder, med SU (single unders), DU (double unders), hop på en fod ad gangen osv.

 

6)  Planke

Her er endnu en øvelse for hele kroppen, planken er simpel men effektiv og hård.

 

Det foregår ved at du ligger på dine forarme og på tæerne i en udspændt position og herfra er det bare at holde din position og holde ud.

 

7)  Mavebøjninger*

Sidst men ikke mindste er der de klassiske mavebøjninger.

DEr er det heller ikke nødvendigt med vægte, men en måtte ville gøre det rarere for din ryg.

 

Der er mange former for mavebøjninger, så som:

  • atomic situps (ud i strakte arme og ben og så ind i en mavebøjning)
  • v ups (mavebøjning op i strakt arme og ben, så man ligner et v)
  • almindelige mavebøjninger

 

Alle  øvelser med en * kan “opgraderes” til en øvelse med vægte.

 

Vægte og meget mere til din træning, kan du finde hos NordicStrength til altid gode priser.