På flyvetur i Kappadokien versus en vandreferie til Caminoen

Aktivitetsferier og de unikke oplevelser er blevet mere og mere populært de seneste år. De traditionelle badeferier med de obligatoriske ture på det lokale museum er i stigende grad blevet beriget med oplevelser, hvor vi får rørt os, og minderne varer for evigt. To sådanne ferier kan man finde i Kappadokien i Tyrkiet eller i det naturskønne sydvestlige Europa, på Caminoen i Spanien.

Naturskønne Kappadokien

Hvis der er en aktivitet, som Kappadokien er kendt for, så er det de farverige luftballoner. Stig højt til vejrs med de store balloner og få en uforglemmelig oplevelse. Se solopgangen fra 300 meters højde og nyd synet ud over Kappadokiens smukke bjerglandskaber.

Når du er færdig med at sejle hen over himlen, så er det på tide at udforske, hvad det jordiske plan tilbyder. Kappadokiens helt særlige bjerge kan nemlig også nydes helt tæt på, hvor man kan gå op opdagelse blandt klippehuler samt se kirker og klostre hugget direkte ud af bjergene. Ifølge de lokale overleveringer siges det, at der findes 365 kirker i området – en for hver dag på året. I dag er cirka 30 af dem åbne for offentligheden, hvor vi kan få lov til at komme ind og opleve den ældgamle og helt unikke arkitektur.

Hvis du ikke har fået nok af huler, så findes der tilmed underjordiske byer, som strækker sig dybt ned i jorden. Byen Kaymakli har haft 8 etager med over 1000 tunneller og en direkte rute til nabobyen Derinkuyu. De underjordiske byer har kunne have 20.000 mennesker boende inklusiv mad, dyr og oppakning og blev brugt som tilflugtssted for kristne, som blev forfulgt.

Hvis du selv vil prøve noget lignende, så findes der masser af hoteller hugget ud af klipperne, hvor du kan bo i luksus under din ferie i Kappadokien.

Vandreferie på Caminoen

En anden naturskøn oplevelse, man kan afprøve, er at tage på vandreferie til Caminoen. Caminoen betyder egentlig blot ”vejen” eller ”stien”, skønt ordet dækker over mange forskellige vandreruter i det sydlige Europa. Faktisk findes der hele 6 forskellige ruter, som strækker sig fra sølle 87 km til en vandretur på 780 km. Alt efter fysik og rute kan det tage 4 til 40 dage at gå en af strækningerne.

Fælles for dem alle er dog, at de ender i den nordvestspanske by Santiago de Compostela. Ifølge legenden er det her, apostlen Jakob er begravet, og derfor kalder man også Caminoen for Jakobsvejen. Uanset hvilken vej du vælger, fører ruten dig gennem smuk natur og hyggelige byer, som er balsam for både sjæl og krop.